Beluchten

Gazon beluchten

Valt het je op dat het water na een flinke regenbui niet meer goed de grond in trekt? Dan is de bodem ingeklonken waardoor de afwatering moeizaam verloopt. Vooral bij intensieve betreding van het gazon in een natte periode kan dit optreden.

Gazon beluchten is noodzakelijk, niet alleen voor sportvelden en golfbanen maar ook voor de particuliere gazons. Als de bodem goed belucht is wordt het water sneller afgevoerd in de bodem, waardoor er minder snel verdichting van de bovenlaag ontstaat. Het wortelpakket wordt geactiveerd om de voedingsstoffen dieper uit de bodem te trekken waardoor ook in een drogere periode het gazon langer groen blijft.

Om de aangetaste bodemstructuur weer te herstellen is het gazon beluchten dè oplossing. Het gazon beluchten is niets meer dan zorgen voor extra toegangswegen voor lucht en licht. Dit doe je door gaten te prikken in de grasmat. Dit kan je doen met een riek of een prikrol. Beluchten kan gedurende het hele seizoen. Door het gazon in september/oktober te beluchten ben je perfect op tijd voor de grassoorten die juist bij koude temperaturen gaan groeien!

Huur Josta handprikrol

Bij ons vanaf nu te huur, De Josta SSR24 handprikrol.

Deze handprikrol heeft een werkbreedte van 60 cm, spikes van 63mm, maakt 160 gaatjes per m2, weegt 50 kg en is te huur voor 30 Euro (incl. 21% BTW) per dag. De prijs is incl. haal-en brengservice

Open chat
Heijden Robotmaaiers
Waarmee kan ik je van dienst zijn?