Verticuteren

Gazon verticuteren

Als je al langere tijd een robotmaaier hebt, heb je waarschijnlijk minder problemen met mos, onkruid en een viltlaag. Het mulchsysteem van de robotmaaier maakt het gazon niet alleen vitaler, maar ook dichter, wat op zijn beurt het onkruid en mos verdringt.

Afhankelijk van de conditie van het gazon moet er onder bepaalde omstandigheden nog steeds worden geverticuteerd.

Een verticuteermachine verwijdert onkruid, mos en gazonvilt. Een viltlaag bestaat vooral uit dood organisch materiaal wat blijft liggen tussen het gras en wat niet goed wordt afgebroken. De viltlaag vormt dan een verstikkende laag tussen het gras en andere essentiële elementen zoals water, licht, lucht en voedingsstoffen.

Huur Wolfgarten UV 34 E verticuteermachine

Door te verticuteren belast je het gazon stevig, daarom verticuteer je het beste in een periode dat het gras goed groeit. Dit is in het voorjaar maart t/m mei en in het najaar eind augustus t/m oktober. Verticuteer niet na een lange droge periode, omdat het gazon voldoende vocht nodig heeft om snel terug te groeien. Met een goede sproei-installatie is dat geen probleem natuurlijk.

Voor kleinere tot middelgrote gazons hebben we de professionele Wolfgarten UV 34 E. Deze elektrische verticuteermachine heeft een werkbreedte van 34 cm, weegt 22 kg en is te huur voor 30 Euro (incl. 21% BTW) per dag. De prijs is incl. haal-en brengservice.

Open chat
Heijden Robotmaaiers
Waarmee kan ik je van dienst zijn?