Bemesting

Gazon bemesten in het najaar

Elke meststof heeft een unieke NPK-verhouding, met of zonder magnesium. Een goede bemesting voor het voorjaar bevat in ieder geval de elementen kalium (voor een sterk gazon), fosfor (voor de wortelvorming) en magnesium en ijzer voor de groene kleur. Door toepassing van een meststof met deze elementen zal het gazon sterker van start gaan en heeft mos en onkruid minder kans zich te ontwikkelen.

Kalk strooien over het gazon
Kalk op het gazon zorgt ervoor dat de zuurtegraad van de grond op peil komt. De grond wordt zuurder door de regen, dat belemmert de groei van het gras. Kalk helpt de bodem de juiste zuurtegraad te geven, waardoor mos minder kans heeft. Door de juiste zuurtegraad (Ph-Waarde) worden meststoffen ook beter opgenomen in de bodem. Het is daarom erg belangrijk om het gazon op tijd wat kalk te geven.

Moowy lente meststof

Wij van Heijden Robotmaaiers zijn erg gecharmeerd van de producten van Moowy. Dit bedrijf heeft zich speciaal toegelegd op het onderhoud van het gazon. Naast de fijne producten die ze ontwikkelen staat de website van Moowy boordevol tips, handige instructievideo’s, advies en meer. Superhandig toch?
Open chat
Heijden Robotmaaiers
Waarmee kan ik je van dienst zijn?