Installatie

Installatie Heijden Robotmaaiers

Over het algemeen kan een robotmaaier alles maaien wat je met een traditionele maaier kan. Om er voor te zorgen dat de robotmaaier geheel zelfstandig het gazon gaat maaien dien je zijn werkterrein af te bakenen met een draad. Naast deze ‘begrenzingskabel’ moet er nog een extra kabel worden gelegd. Deze ‘begeleidingskabel’ (of in de volksmond ‘thuiskomkabel’) zorgt ervoor dat de robotmaaier beter en sneller het laadstation kan vinden en andersom makkelijker een doorgang passeert naar een aangrenzend stuk gazon.

Wil je het gazon verticuteren?

Dan raden we aan om de kabel in te graven. Met onze Eliet kabellegmachine leggen we, afhankelijk van de grondslag, de kabel 4 tot 6 cm in de grond. Verticuteren doe je maximaal tot 1 cm diepte. Moet de robotmaaier een pad oversteken? Geen probleem, we leggen de kabel onder de bestrating door en diep genoeg zodat de kabel niet wordt geraakt bij het steken van de kanten.  

Professionele installatie

Wil je de installatie graag door Heijden Robotmaaiers laten uitvoeren? We beschikken over een kabellegmachine die met beide wielen op het gazon blijft en niet, zoals andere machines, gedeeltelijk door een border rijdt. Tevens programmeren we de maaier geheel naar jouw wensen, tot aan de app op je telefoon. Alleen de pincode en een naam voor de robotmaaier verzinnen laten we aan jou over ;).

Een installatie bij Heijden Robotmaaiers begint met een persoonlijk gesprek. Graag komen we bij je langs om de tuin te bezichtigen en de ins en outs van een robotmaaier specifiek voor jouw tuin te bespreken. Een offerte, uiteraard geheel vrijblijvend, maken we dan ook het liefst op maat. Nieuwsgierig geworden? Een belletje kan geen kwaad, we nemen de tijd voor je.

Open chat
Heijden Robotmaaiers
Waarmee kan ik je van dienst zijn?