Tips

Tips Heijden Robotmaaiers

Heijden Robotmaaiers Vorstenbosch

TIP 1 Schoonmaken

Maak regelmatig de robotmaaier aan de onderkant schoon. Zeker als de maaier veel nat gras maait is tijdig schoonmaken een must. Het gras plakt vast aan de onderkant, droogt op en ‘koekt’ aan, het gras hoopt zich in de loop van de tijd op en kan er uiteindelijk voor zorgen dat de maaischijf vastloopt.

Verwijder ook regelmatig vastzittend gras op de wielen. Zo blijft de robotmaaier voldoende grip houden om het laadstation op te komen en rijdt hij zichzelf minder snel vast op het gazon.

Heijden Robotmaaiers Vorstenbosch

TIP 2 Winteronderhoud

Voordat de robotmaaier in winterslaap gaat laadt je hem best nog een volledige dag op. Bij voorkeur laat je het laadstation op zijn plaats en onder spanning staan.

Dit zorgt ervoor dat zowel de elektronica als de bekabeling in de grond op dezelfde temperatuur blijven en oxidatie wordt tegengegaan. En zet je een emmer over het ‘torentje’, helemaal perfect!

Heijden Robotmaaiers Vorstenbosch

TIP 3 De Accu

De accu van je robotmaaier vergt geen onderhoud, maar heeft wel een beperkte levensduur, veelal zo’n 3 tot 6 jaar. Hoe lang de accu precies meegaat, is grotendeels afhankelijk van de frequentie waarmee de maaier uitrijdt, de toestand en grootte van je gazon en uiteraard de lengte van het seizoen.

De meeste robotmaaiers zijn uitgerust met een lithium-ion accu. Deze accu’s zijn erg licht, hebben een lange levensduur, relatief veel capaciteit en verliezen geen capaciteit bij het herladen van een niet-lege accu.
Om de levensduur van de accu te verlengen zorg je het er best voor dat de robotmaaier zo weinig mogelijk hinder ondervindt tijdens zijn werking; verwijder objecten die schade kunnen veroorzaken aan de messen, pas de maaihoogte aan wanneer het gras hoog staat en stel de timer goed in volgens de oppervlakte van uw gazon. In droge periodes kan de maaitijd makkelijk verkort worden zonder dat de prestaties hierdoor verminderen.

Je merkt meestal dat de accu verouderd wanneer de maaitijden korter dan normaal worden na het opladen.

Heijden Robotmaaiers Vorstenbosch

TIP 4 De messen

De messen van de robotmaaier zijn uiteraard het meest gevoelig voor slijtage. De levensduur van de messen varieert ook, naargelang de werkuren bijvoorbeeld, het type gras en de aanwezigheid van objecten die de messen kunnen beschadigen. Denk daarbij aan dennenappels, bladeren, speelgoed, wortels en stenen. Voor het beste maairesultaat raden we aan om de messen regelmatig te vervangen. Voor het maaisysteem van Husqvarna, Gardena en McCulloch raden we aan ze minimaal elke 2 maanden te vervangen.

Heijden Robotmaaiers Vorstenbosch
Open chat
Heijden Robotmaaiers
Waarmee kan ik je van dienst zijn?